Tuesday, 5 June 2012

Bengang

buang mase aku je lyn otak kau... ckp je la kau da bosan nan aku n kau just nak cari point je nak clash... aku xkesa... aku bole angkat kaki la... xheran la aku... aku cukop sabo kan.... so wth... lantak kau la kalo kau sayang kan aku... aku wt 1 problem xde masalah bg kw... niew masalahnya problem kw xdengar pn explain dari aku dulu... teros2 nak ptos aku da malas dgn aku kt luar malaysia mentang2 xdpt nak eply kw sng2 ckp mcm t0o ok xkesa go ahead... lg pn kaw perlu belajar lg k.... pkran kau belom matang, hidop kau masih nak enjoy... duit pn xpndai nak control lg... thanx bg aku green light couple cepat... kalo kau bace niew aku cume nak cakap... kau sakit hati??? kau pnye pasal la.... kau yang cari sakit...sikit pn aku xheran... bubye !

To reader's

suke aty aku la nak tulis apew pown... da??? kau knpe xsuke??? bole ttp la...

Saturday, 2 June 2012

selamat mlm syg

Walau hati Susah untuk melepaskan. . walau jiwa rasa susah berjauhan. . walau pikiran di penuhi dengan kenangan. . walau aku masih memerlukan. . aku rela kau lebih bahagia tanpa aku. . aku relakan walau aku yang keperitan. . i love u Ridzuan. . selamat malam. . maaf malam niew dan seterusnya sy xkn lg kusutkan kepala awak sayang. . tidurlah dengan selesa. . aku akan sentiasa memerhatikanmu. . ♥

TQ okeyh !

HApus !



dulu kau beribu janji kw berikan... dulu beribu ayat manis kaw huraikan... kini... kaw hine aku... kau katakan yang kau membenci aku... xpernah sebelom niew kaw kate yang kw xsuke orang kuat cemburu cume kw kate xpandai memujok... d depan orang ramai kau berbura kau kata aku yang salah... aku yang menjadi punca sbb aku terlalu cemburu... adakah pernah kw pk??? kaw sakit aku yang jaga... kaw sedih aku yang teman... kau bosan aku gembirakan... tp aku xpernah berkire sikit pn ! aku sakit kw xtw... aku susah kw xpeduli... aku perlukankn kw... kw pergi gembira... sesal kau cume sebentar.... selepas petang td aku minx putos... aku tulis yang aku single tp aku tulis SINGLE BUT NOT AVAILBLE tp kau... AKU SEKARANG DAH SINGLE SESIAPE BOLEH IN ! nampak sgt yang sebenarnye kw xpernah cintakan aku malah kau cume sukekan aku atas kecantikan... mengalir air mata aku bile bace ap yang kau tulis... maafkanlah aku jika aku yang bersalah... aku cume mahukan MOHD RIDZUAN BIN JASNI yang aku kenal mule2... aku sayangkan kau ridzuan... aku sayangkan kau...

BUKAN DIRIKU

Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu

Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu

Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku

Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku

Wednesday, 30 May 2012

sakit sgt !


kw post kt semua orang.. aku niew gurl kw... kau bg tw kt smue orang yg aku niew gurl kw... kw selalu sebot name aku sbb kw nak orang tw yg kw ad gurl... tp pernah kw hargai diew??? kau just gune dia dan name diew untuk kw di lablekan sebagai orang yg sudah berpunya... kw nak buktikan yg kaw jugak laku... kau nak bangga yg awek kaw cantek kt semua orang... tp kaw salah ! kalau kau mencintai diew.... kaw xkn pk mcm t0o kw xkn buat mcm t0o... skrg baru aku dapat rasekan yang kau sebenarnya suke kat diew bukan cinta kat diew.... dulu mcet kerap sgt... call lagi la.. skrg kaw dah bosan.... aku tw sgt... kw dah xrase yang aku niew penting dlm hidop seharian kw... kw boleh berdiri tanpa aku... k salam....

cinta manusia

cinta ..
siape x perlukan cinte ... aq pown perlukan cinte .. cinte itu bute .. jike tidak panday menjagenye .. 
bile dye dtg , kaw tros berubahh .. cinte , cinte , cinte ...
kasih ..
kasih syg seseorang x ckop utk memenuhi hidowp seseorang .. kasih syg hanye bleyh ditunjukkan pade sesiape yg bertanggungjawab shaja .. 
luka ... 
haty yg terluke ape bile seseorang thuu terlalu menyakitkan haty .. dye dtg , kite rse sakit sgt .. ithuu lhaa dinmekan luka ..
sayang ..
sayang hanye pade perkataan atau sebutan dary bibir .. adakah ianya benar atau hanye kate - kate kosong shaje ..??

Sesiape yg terase , tlg jgn berjanjy .. kerane janjy akn membuat kite tros bermain - main dgn janjy shingge memungkiri janjy .. please dont make a promise .. 

Perit

hidup niew kadang2 xsempurna... bile kite tgk org laen bhagia... aku pn nak mcm t0o... aku nak hidop mcm member2 aku yang laen... aku nak mak yang spoting... aku nak kebebasan mcm diorang... aku nak ape ygt diorang ade... perlu ke semua nak mendesak... perlu ke semua bende nak bertekak... aku xtw la... hidup aku dah xtenang lagi... ibu kate aku xpernah nak hargai dia sebagai seorang ibu... aku da buat mcm2 tp semuanya salah... tp die xpnh perasan... kadang2 aku terpikir nak bunuh diri... nak lari rumah... semua orang yang aku knl kwn2 aku cuma ade bile aku perlukan diorang... saat gembire semua orang ade... saat duka... xde seorang pn yang amik tau... aku xpasti sama ada diri aku yang merasa mcm t0o atau memang kenyataan.. aku rasa mcm nak bunuh diri... semua salah aku... ARH  !

Wednesday, 23 May 2012

new massage

‎1 new massage - SAYANG

"OK LAH,,, AQ DA PK MASAK2,,, KTE PUTOS,,, GUD NITE N BYE"

baru nak minx maaf... em xpe la... aku tw kw lebih bahgia kalu xde aku... kw akan lebih bebas lps niew... xpyah nak hbskan duit untk aku... xpyah nak membuang mase untuk aku... xpyah nak kusot kepla pk kan aku... xpyah nak minx izin nak pg mane2... ^_^ xpe la sayang aku sayang kau aku nak kau bahagia... maaf aku sakitkan hati kau... memang niat aku untuk lepaskan kau... bukan niat nak ad lg tp kau masih belom bersedia... kau akan tw suatu hari nanty kenape aku ckp cm niew .... salam =)

Tuesday, 22 May 2012

kesedihan


setiap kali aku sedih kerana cinta... aku akan amik guitar aku dan maenkan lagu niew... walaupun sumbang bunyi guitar tapi aku menyanyi dari hati dan berakhir dengan tangisan yang mengalir ke pipi...

Tangisan



Lagu ini aku dengar saat aku menulis surat untukmu sayang....


Apa yang harus aku lakukan
Untuk membuat kau mencintaiku
Segala upaya tlah kulakukan untukmu
Apa yang harus aku temukan
Untuk membuat kau menyayangiku
Inilah aku yang memilih kau untukku

Karna aku mencintaimu
Dan hatiku hanya untukmu
Tak akan menyerah
Dan takkan berhenti mencintaimu

Ku berjuang dalam hidupku
Untuk selalu memilikimu
Seumur hidupku, setulus hatiku
Hanya untukmu

Seumur hidupku, setulus hatiku
Ooohhhh

My heart were being crush



Miss you

aku rindukan kau saat kau tiada d sisi sayang.... =(

I need you


hari ini hari yang paling menyakitkan untuk aku... aku perlukan kau... tp kau xda... =(




Friday, 2 March 2012

True Story

TRUE STORY :
sedang asyik berkhayal melihat gambar si ****** tibe2 hp rumah berbunyi....
(kring kring... kring kring...)
aku tglkan lappy dan angkat telepon t0o...
Beby>" Hallo "
Ibu > " Akak hujan niew kain baju dah kutip belom???? "
Beby > " Oh... Hujan... WHAT???? HUJAN???? "
aku letak panggilan t0o.. aku berderas ke pintu belakang... aku lari sepantas mungkin... aku bukak pintu belakang lalu..." BANG...!!!!!! " aku terlanggar pintu pagar sbb aku lupe yang umah aku ad pintu pagar... kan kepala dah benjol mcm flower horn... aku bukak pintu pagar sambil gosok kepala.. aku angkt kain dalam keadaan yang kebasahan... nasib baek suku je yang basah yang lain terselamat....

*semua kerana aku rindukan dia ^_^*

Friday, 24 February 2012

Live without life

akhirnya... aku hancur dengan diri aku sendiri.... aku benci keluarga belah bapak aku.. sumpah aku cakap... aku xnak balik kedah... diorang langsung xdpt memahami... kenape diorang xley pk mcm keluarga belah mak aku.... kenapa orang tua xdapat nak paham kite... aku perlukan space sekarang niew...

Monday, 20 February 2012

untuk mu sayang

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti… kan
Kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti… kan
Kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Thursday, 16 February 2012

15/2/2012 punya story

15/2/2012 jatuh pada hari rabu... hari yang d nanti2kan oleh aku,wafa,ahtirah,wahid,nabil dan firdaus... kite org knew wat sketsa tentang library... perh memang best la,,,, semua gile2 pnye bdk... tp kebanykkan idea, idea aku la... bhahahah bangge lak.... mase sebelum perhimpunan t0o perh... aku punye la nervous... lps hbs je turn kite org mcm nak buat lagi plak... bahahaha ramai cikgu n murid puji... wah banggenye... kembang suda... bhahaha... efect ats persembahan t0o aku jadi market sikit la... bhahahahaha LOLs...
BRRRRRR.....

Friday, 10 February 2012

Hang out with my buddies at cs ^_^

Taken at cs 4-5 february 2012 ^_^ enjoy...





this is teha brrr ^_^








>gambar aku yg baju pink pekat t0o... xpyah tgok sgt la hodoh sungguh... brrr....
>yg baju pink cair t0o teha... memey hot an.... bahahahaha brrr....
>yg kelabu t0o... ehem... t0o ipah... baek cun... baeng jew bhahahaha.... brrr....
 THANX YOU ^_^

Me with lens ^_^

Pertama kali pakai lens jakun sikit ^_^ thanx t0o mael cuz belikan... n thanx t0o teha cuz ajarkan cmnew nak pkai ^_^




Haha beriyekan... koya namenya brrrr ^_^

Friday, 3 February 2012

JAm Rosak

Jam Hp aku menunjukkan jam 10 malam... MAta aku pon dan steem n mulai nak melentokkan kepala d bantal... ZZZZzzzz.... tbe2 aku terjaga dari tidur... aku tgok jam loceng aku... 
BEBY : em... jam 6 dah...
aku pon lentokkan balik kepala ke bantal... aku pon mulai pk... 

BEBY:jam 6... ha??? JAm 6...!!!!!

aku cepat2 bagon n amik tuala lalu mandi.. aku kesejukan.. tp aku pelik.. asal mak aku xbgon lagi??? aku kejot adik aku....

BEBY: adik bgon la dah jam 6 dah...

aku masok bilik n tukar baju sekolah... perh punyelah semangat.. siap pakai bedak n minyak wangi lagi... aku tgok jam dah 6.45 dah... aku pelik asl mak aku xbgon ag...?? aku g la bilik mak aku.... bukak pintu bilik mak aku...n bukak lampu..

BEBY: Ibu, dah pukul 6.45 dah...!!!

mak aku bgon dengan cepat n tgok jam hp diew... mak aku gosok mate n tgok jam hp diew...

IBU: hoi, hang merepek apa baru jam 4 pagi la...

BEBY:ha??? jam org dah pkul 6.45 dah...

IBU:hang pg tgok jam astro...!!!

aku pon garu kepala n tgok jam... a'ah la bru jam 4 pagi... mak aku keluar dari bilk...

IBU: ha btol x????

BEBY: a'ah la.. ehehehe...

mak aku ketawa kan aku.... aku masok bilik tgok cermin... pat0o aku pon ketawa... bahaha.... aku tgok jam hp aku... a'ah la bru jam 4 pagi... jam loceng aku rosak lupenye... bhaha... ape pon xbole.... ^_^

Wednesday, 1 February 2012

Kembali pulang

okeyhaku xpernah lagi cerita kat korang mcm manew aku knl buah hati aku yang sekarang niew... perkenalan kami bermula mase teha (kawan aku) ad boy name diew alep (abg angkt aku) aku d jadikan adik angkt diew setelah diew couple nan teha... aku tnye diew ad x kwn yg single aku nak knl... so mule2 diew bg no sorang budak bawah umo aku... name diew alep jugak... tp orang pgl diew alep sepet.. aku knl la nan budak niew pas t0o diew minx aku jd adk angkt diew... berapa lama kemudian mase aku call alep (abg angkt) ad org menyampuk.. aku pn tnye la diew siape t0o... diew kate kwn... so aku ckp la single ke x.... diew ckp single.. n aku ckp nak knl... so diew pn tnye at bdk t0o budak t0o pn setuju... so aku knl la nan diew... first time aku call diew.. diew asyik ketawe jew sbb aku xhenti buat kelakar... past0o aku lost contact dlm seminggu jugak la... past0o aku call abg alep diew menyampuk... aku ckp kt abg alep yang diew niew sombunk.... asyik aku ja call diew xpown.. lepas hari aku mengadu t0o aku terus rapat nan diew.... sehingga lah aku clash nan harith and mase t0o jugak aku jatuh hati pade diew... aku nak luahkan tp aku malu.. aku pon kne kan dew... aku ckp aku ad suke kt seorang lelaki niew...past0o diew ckp bgos la... aku ckp aku takowt mamt ue da berpunye... diew kate tnye la... aku ckp mcm manew??? diew ckp call diew t ckp la call niew awex xmarah kew... past0o aku tnye soala t0o kt diew.. past0o diew pelik.. aku ckp testing... jwb jew la... bahaha... diew pn jwb... mcm2 aku tnye... akhirnya aku ckp kt diew aku suka kt diew... dew ckp aku maen2 tp aku ckp btol la diew terkejut lalu tergamam...

Bersambung.....

Wednesday, 25 January 2012

true love story

adelah satu hari niew aku akan termenung ke arah langit dan bertanya kepada diri. adakah hidup ini memerlukan cinta?? adakah lumrah bercinta bile ada pergaduhan??? dan adakah dia mencintai aku... tibe2 ade orang sergah aku dari belakang...

KAWAN>HAAAA...!!!! TERMENUNG....!!!
BEBY>Mane ad... terperanjat aku... bukan nak bagi salam...
KAWAN>Assalamualaikum, hehehehe lupe plak...
BEBY>waalakummussalam....bnyk la kau punye lupe...
KAWAN>kau pk kan ape dari td aku tgok kau termenung...
BEBY>aku tengah pk kan psl ******.... aku xtw la die dah bnyk berubah...
KAWAN>cube kw cerite kt aku mane tw aku bole tolong....

Aku pon cerita la dari A sampai Z...

KAWAN>oh mcm t0o... kalau aku jadi kau aku dah putuskan dah....
BEBY>aku sayngkan diew...
KAWAN>kau sygkan diew... tp dew ad sygkan kw??? ad pdulikan kau????
BEBY>aku tw la... xkirelah kau nak ckp aku ap pon ... aku ttp berat hati nak tglkan diew... bnyk sgt perkara manis yg aku lalui dgn dia... tambah2 lagi mase first time aku jumpe diew kt hutan bandar... aku tgok mate diew.. tersenyum aku melihatnye... alangkah indahnya aku boleh patah balik dan lihat kembali mata yang menambat hati aku t0o...
KAWAN>kau niew keras kepala la... aku nasihat xnk dengar... terpulang la kt kau janji aku xnk tgok kwn ku niew sedih2 lagi k... come on kau dah bnyk berubah sekarang... what happen????
BEBY>everything happen when i first met him... (speaking plak)
KAWAN>aku harap kau teruskan yang baek n buang yang buruk k...
BEBY>ok... thanx k....

past0o aku peluk diew... past0o diew ckp dah2 kau ingt aku niew ****** ke amboi... noty2 kw niew... aku pon ketawa... past0o diew ajk aku g kedai beli aiskrim untuk hilangkan tension.... TAMAT...

Saturday, 21 January 2012

Siapa aku???

mungkin sebab aku bukan yang terselah d matanye.... siapalah aku untuk memiliki sebuah cinta yang sempurna... kadang2 sakit sgt hati niew dgn kelakun kau... tiap2 malam aku mengalirkn air mata... kenapa aku yang kau sakiti??? kenapa kau xpernah memahami bahawa aku amat mencintai dirimu sayang.... aku perlukan kasih sayangmu... belaian manjamu... kenapa dusta yang kau beri??? Kenapa hati org kau simpan... hati aku kau buang??? siapa aku??? mengapa aku??? jikalau kau xtagi perlukan aku... tinggalkanlah aku... aku hanya mampu terpana dan terpaku dengan apa yang berlaku....

Saturday, 7 January 2012

Semalam , hari ini dan esok

Hati yang semalam adalah hati yang mencintai, hati yang menyayangi dan hati yang merindui... Tetapi hati hari ini adalah hati yang tercalar, hati yang terluka, hati yang berdarah... Namun, hati yang esok adalah yang terubat, hati yang bersedia menempuhi emula episod hati yang semalam...

Cinta Ini Membunuhku

aku pon xfaham... apew lagi yang patot aku buat... cemburu... cemburu... cemburu... t0o ja kw tau... ape jew la.. aku dah buat semua benda untuk kw... apew lagu yang xcukup... mase aku tido kau jaga... mase kau tido aku jaga... aku faham tp dulu kw xlah mcm niew... kalo kau dh bosan dgn aku sbb t0o la kau asyik cari point ja xkena... kau dah bsan nan aku sebab t0o la semua benda xkena... aku xfaham... kenapa aku boleh hilangkan ego aku demi kau tp kau tidak.... sedarlah sayang...

Friday, 6 January 2012

Pergaduhan Pertama

4/01/2012 first time aku gaduh nan diew... bermulanya first day skolah yang ceria tp di datangi oleh cemburu buta apabila bekas rakan sekolahnya menceritakan bahawa dia slalu rapat dengan seorang perempuan bernama nurul syuhada dan d katakan couple sehingga sekarang... aku sungguh kecewa... cemburu menghantui aku pagi itu...  time balik aku teros amik hp kt dlm kereta dan taip massage untuk diew...

Beby : BANGON LA NURUL SYUHADA ....!!!!!

2 minit kemudian diew call tp aku xangkat malah aku letak...

Beby : MCET JEW LA

Sayang : NAK CALL LA

aku tidak mengendahkan apabila diew call malah aku letak... diew sgt marah sehinggakan die xreply mcet aku.. aku rasa bersalah... tiba sahaja d rumah aku call diew... tp xd angkatnya... bila dia angkat dia teros marah2 dan maki aku... aku sedih lalu teros tutup panggilan itu... aku send dia sebuah mcet...

Beby : SAYANG, AQ HARGAI SEMUA PENGORBANAN YG TELAH KW LAKUKAN SELAMA INI, AQ BERSYUKUR DAPAT MENCINTAI ORANG SEPERTI KAMU, BILA KU RENUNG TEPAT PADA MATAMU, AQ CUMA RASAKAN CUMA KW YANG ADA D HATI INI, SAAT AKU MEMELUK ERAT TUBUHMU AQ MERASAKAN SEPERTI MELEPASKANMU ADALAH BERAT BAGIKU, TIDAK AKAN KU LEPASKAN DETIK2 INDAH BERSAMAMU. AKU SUKA SEGALANYA TENTANG KAMU. TAPI AKU CUMA DAPAT ADALAH HARAPAN PALSU....

aku teros off phone bile aku on 3 jam adew 6 miss call dari diew n 1 massage dari diew...

Sayang : MAMA

aku endahkan mcet diew aku off balik phone.. mlm t0o aku call diew... aku tnye diew marah lagi x.. diew kate x... past0o diew pujuk balik... n ok balik... ^_^ the end...